
QUESTION:       Does the exemption for mixtures of hazardous waste and domestic sewage extend to 
privately owned sewers and wastewater treatment units which eventually discharge to a 
publicly-owned treatment works? 

 
RESOLUTION:   Although RCRA does not define "sewer system", it is not the Agency's intent to include 

private sewers or wastewater treatment units up-stream from the point where pre-
treatment standards (Section 307(b) of CWA) would apply to wastes going by a sewer to 
a publicly-owned treatment works. 
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